Saturday, 25 June 2011

Lantak Lu.

Satu perhimpunan yang dijangka aman akan dilakukan pada 9 Julai semata untuk kita tuntut satu pilihan raya yang bersih habis dari benda negative macam rasuah , pengundi hantu dan lain lain .


Okay , ape tujuan saya taip artikel ini? sedangkan i'm still 19? seorang budak yang masih mentah untuk bercakap hal politik ? Listen okey ! Ape apa yang saya taip , thats my view. tak suka? LANTAK LU.


Pasal BERSIH ney,sy bkn nk bntah..mmg btul ape yg datuk ambiga n politicians lain ckap about election ney..sy pon nk join,andai kata krajaan bg lmpu hijau sbb pndangan rkyat adalah pnting dlam mntadbir n mmajukn ngara..andai rkyat x puas hati,thats a big problem..sbb boleh jadi mcm mesir or similar to that..TAPI xkn dpat pnyer GREEN LIGHT tu..sah da..okey2! Bukan bnda tu yg sy nk ckap okey! Sy just nk ckap : if nak bersih pon,biarlah diri kita tu betul dulu..

Ape la yang kau maksudkn tu? Hah! Maksud betul di atas ialah untuk diri kite sndirik..some people kn,sgt aktif dlm politik..klau org tgok dy org akn kata,WOW! ORG MCM DIA LA BAGUS,KRETA BESAR,JAWATAN BESAR,RUMAH BESAR,..tp si dy plak mcm2 d blkg,rasuah,gelap duit,tipu sana sini n so on..ucapan bapak ah sedap! memikat hitam melekat! penuh motivasi! tapi kluarga sedirik mampos..bini bukn sorg..ank plak penuh kiri knan.,bnyak kuantiti tapi xda kualiti..dsebbkn duit bnyak,c anak pon x knal..hah! OKEY! yg ney psal mamat B plak..tadi mamat A..mamat B ney,bkn msalah sosial ke apew..mamat b ney baik,smyg brjemaah slalu,baik ngn org2 sekitarnye,kalo tyme kempen,memg sejuk tgok muka dy,tenang hati..tp yg problemnye ,relationship between his own fmily..dgn siblings,his own parents n so on..org lain bapak ah respect..tapi ngn fmily sdirik hampeh..pew kaitan semua neh? àgeng2 a saling gadoh ngn geng2 b even satu kmpung..ALBAHLUL punye olang..

Adakah sy cube menyokong mana2 parti dgn bberapa knyataan d atas? Jawapan nya : TIDAK! Adakah saya cube mnjatuhkan pasal isu BERSIH ini? TIDAK JUGA! Apakah saya ingin membrukkan mamat A n B tu? TIDAK LA!! Apa kaitan nye ngn isu BERSIH? Sah2 budak ni hentam keromo je artikel dia..LANTAK LU.

pasal di atas la yg sy amat sedih skali..pasal di atas la yg mmbuatkan para2 belia smakin tdak mmpedulikn ngara ini..bapak ah ayat! YA! Betol! Yg brgaduh ape semua tu,majoritinyer bapak2 or datuk2 org! pastu dyorg pesan : Anak2,Cucu2,kite hidup satu rumpun,jgn pcah fmly,hormati jiran,jgn gado2 ea,ta elok. Ringan same dpikul,berat same djinjing,peliharalah bngsa kite yer,martabatkn melayu. Ceeeyyyt!!! inilah situasi di mana berak merata-rata,pastu tegur ank sndiri jgn berak merata..mkn blik la taik tu oi!! Ops,terlebey sudah! LANTAK LU.

Ney pasal post sy baru2 ney d mana post sy itu adalah : Most Politicians Are Suck. A few days later,I receive a message : “Salam En.Kyrgiakos,name gua R****n A***F.Pasal post lu ney,gua x puas hati la,apsal lu post mcm tu? X smua mcm tu! Lu pon tgh stdy lg kn,x yah la nk mmandai to judges pliticianes neyh. gua tgok lu pon da mcm x btol jew. Lu org mane? Klo brani jmpe gua.” Ayt2 slpas tu dpenuhi unsur2 porno. 18sx.Pndai plak bg salam.  Sorry to say,to judge ye,bkn judges..n politicians yer,bkn pliticianes..n GUA brani nk jmpe LU! Stakat nk dduk smeja nak brdebat okey ajew,tp kalo nk mncarut,LANTAK LU. N klau x puas hati,jgn message yer..Post je kt profile saya..SAYA TAK KISAH SEBAB LANTAK LU.

Itulah MELAYU..masing2 nak gaduh sesame sendiri,nk jadi pengedar , pgguna dadah brjaya ke, nk jd perogol n pembunuh berjaye,nk jd perasuah berjaya,pemecah belah brjaya n bnyak lagi..tu sume MELAYU.Mane2 yg bace artikel ney,nk marah ke,nk ape ke,LANTAK LU la..awal2 lagi sy da pesan..thats my view even sy rase ianya xda kaitan ngan mana2 parti or ngan BERSIH..TRIMAS! 

                                                                                          

2 comments:

Maji_Rashid said...

look like u're starting to active in blogging..hmmm

Famili Ceria said...

wahwahwah...dah pandai dia noh...weh,cepat2 follow aku punya blog...http://depalma-sp.blogspot.com